dimecres, 11 de maig del 2022

Parlem de moixons 06: Especial sons d'ocells

Xavier Riera

Aquest 6è episodi del podcast Parlem de Moixons el dedicarem als sons dels ocells. És habitual sortir a veure ocells, amb binocles, telescopi o càmera, doncs ens acostumem a centrar en la identificació visual, però els sons ens donen tanta o més informació, doncs ens permet sentir ocells amagats o, fins i tot, durant la nit.

Enllaç del podcast a Ivoox: https://www.ivoox.com/06-especial-sons-d-ocells-audios-mp3_rf_86950958_1.html (també disponible a Spotify i Google Podcast).

Seccions del programa:

- Ornitobiblioteca
Començarem, en aquesta ocasió, explicant quines app podem fer servir al nostre mòbil per tal de, per una banda, escoltar sons d'ocells i així poder-los identificar i, per l'altra, per a que ens identifiquin quins ocells estan cantant a cada moment.

Avesvox

Merlin Bird ID

- Entrevista al Xavier Riera, qui ens parlarà del Nocmig
De mica en mica a Catalunya, com a la resta d'Europa, està entrant en joc el nocmig (nocturnal migration), una tècnica consistent en gravar els sons de nit per a identificar els ocells que ens passen per sobre durant la migració nocturna. El Xavier Riera ens explicarà com es fa, com ho podem compartir, quin equip es necessita, ...


- Entrevista a l'Eloïsa Matheu, especialista en gravació de sons
Hem convidat a l'Eloïsa Matheu, una de les millors especialistes en gravació de sons d'ocells (també d'altres animals, paisatges sonors, ...) i també una de les pioneres al nostre país.
Ens explicarà com gravar sons, quin material necessitem, quins avantatges ens ofereix, ...

 

Cants i reclams obtinguts de Xeno-canto i música obtinguda de Fiftysounds