dijous, 17 de juny de 2021

Abellerol (Merops apiaster)

Abellerol (Merops apiaster)
Abellerol (Merops apiaster)

Amb l'arribada de la calor ja estem esperant veure algunes espècies migrant o estivals. Una d'elles és, sens dubte, l'abellerol, un dels nostres ocells més espectaculars.
A finals d'abril vaig veure els primers exemplars des del terrat de casa meva, a Reus. Van passar volant per sobre meu un parell de grups que en total sumaven uns 35 exemplars. Els dies següents vaig veure algun grup més, i també alguns exemplars per sobre del Parc Samà.

Grup d'abellerols
Grup d'abellerols

Grup d'abellerols
Grup d'abellerols

Abellerol sobre el Parc Samà
Abellerol sobre el Parc Samà

El dia 18 de maig em vaig apropar a una zona de conreus al terme municipal de Cambrils on en algunes ocasions s'hi troben alguns ocells, i em va sorprendre observar veure quatre abellerols caçant insectes al vol en un petit camp abandonat ben a prop de la carretera. Els vaig poder fer algunes fotos sobre els cables:
Abellerol (Merops apiaster)

L'abellerol, un dels nostres ocells més espectaculars
L'abellerol, un dels nostres ocells més espectaculars

Abellerol amb la seva presa
Abellerol amb la seva presa

Parella d'abellerols
Parella d'abellerols