diumenge, 15 de març del 2020

Mesures per alleugerir el confinament


Estem vivint temps excepcionals a causa del COVID-19, una variant de coronavirus que degut a la seva velocitat de transmissió i al risc que comporta en determinats segments de la població ha desembocat en el decret d'Estat d'Alarma per par del govern espanyol.

És important que tots complim el confinament, per tal d'evitar una expansió més ràpida d'aquest virus. Per alleugerir aquesta època en que ens haurem de mantenir sense sortir pràcticament de casa, proposem alguns jocs i activitats per anar seguint aquests dies. La majoria estan pensat per seguir-los des de Twitter ( @birdcatalunya ), una xarxa social que ens dóna molta agilitat, tot i que alguns seran replicats a Instagram i també aquí, al blog.
També intentarem anar publicant nous articles sovint.

Activitats:
- Avui, dia 15/03/2020, el nostre amic Alfons Delgado ( @alfonsdg ) ha proposat iniciar el Big Sit Confinament ( #BigSitConfinament ). Consisteix en que, durant el dia d'avui, anotem totes les espècies d'ocells observades des de casa per fer una llista conjunta.

- Comencem la cadena d'ornito-entrevistes, on coneixerem alguns afeccionats a l'ornitologia del nostre país.

- Seguirem amb el joc d'identificació d'ocells per la seva silueta, anomenat #ombresdocells . Cada dia penjarem un nou enigma.

- A partir del dilluns 16 de març començarem també un petit joc de preguntes ornitològiques, en col·laboració amb els amics de @aulainatura . Prepareu-vos pel #trivialornitològic !!

- Des del dia 16 de març, havent acabat ja el Big Sit Confinament, agafarem el testimoni per iniciar la Llista del Confinament. Es tractarà de fer una llista de totes les espècies d'ocells que anem observant durant el període que duri el confinament. Seguiu la llista a #llistadelconfinament  proposada pel nostre amic @eduarpella

- Hem preparat una petita guia dels Ocells que podem veure des de casa, per a que els nou iniciats en aquest món puguin identificar els ocells més freqüents

- Amb la col·laboració de Sergi Sales ( @sales_sergi ) de la Fundació Plegadis ( @FundPlegadis ) anirem fent petits articles per a conèixer millor els ocells. Ho anirem publicant a Ocellaires Km0, a la secció Coneix millor els ocells.

- El Jordi Morote ( @elpesoldemendel ) anirà publicant cants d'ocells per tal que els puguem identificar, en forma de joc de preguntes.

- Amb el Sergi Sales ( @sales_sergi ) anirem penjant també fotos on hi ha un bon grapat d'ocells. Haureu d'anar trobant totes les espècies presents a cada imatge. Ho trobareu amb el hashtag #quantsocells

- Amb el Sergi Sales ( @sales_sergi ) també farem un altre joc d'identificació d'espècies d'ocells observant-ne només un tros: un ull, una pota,... Us animem a seguir-ho a #partsdocells


Seguirem afegint noves propostes per a que no decaiguin els ànims. #JoEmQuedoACasa