dimarts, 30 d’abril del 2019

Descobreix els ocells del Parc Samà

Picot verd al Parc Samà
Picot verd al Parc Samà

Amb motiu del Global Big Day, Parc Samà, en col·laboració amb l'Associació per la Conservació dels Ecosistemes Naturals (CEN), organitzarà el cap de setmana del 4 i 5 de maig diferents activitats relacionades amb les aus.

El dissabte 4 de maig, d'11h a 14h, es faran diverses activitats, totes elles gratuïtes pels visitants del parc, en les que es participarà per estricte ordre d'arribada:

- Visita guiada: Descobrirem alguns racons on buscarem alguns ocells que habiten el parc, com el raspinell, la mallerenga carbonera o el picot verd.

Raspinell
Raspinell

- Taller d'hotel d'insectes: Explicarem com construir un hotel per insectes amb materials reutilitzats i, d'aquesta manera, ajudarem a trobar amagatalls a diversos tipus d'invertebrats.

-  Taller de caixes niu: Aprendrem els diferents tipus de caixes niu que existeixen, i podrem construir-ne algunes per a penjar al parc.

Pardal entrant a una caixa niu
Pardal entrant a una caixa niu

- Taller de menjadores per ocells: És important donar alimentació suplementària als ocells, sobre tot durant els mesos més freds de l'any. Veurem quins tipus de menjadores hi ha i aprendrem com fer-ne algunes de casolanes.

Mallerenga blava menjant cacauets
Mallerenga blava menjant cacauets

El diumenge 5 de maig de 10h a 13h realitzarem un taller d'anellament d'ocells, de la mà de Sergi Sales. Aprendrem en què consisteix l'anellament científic i observarem de ben a prop les espècies que viuen al parc.

Pit-roig anellat
Pit-roig anellat

Durant el matí també realitzarem, de nou, els tallers de caixes niu, menjadores i organitzarem algunes visites guiades pel parc.

Us esperem els matins del 4 i 5 de maig al Parc Samà (Cambrils). Més informació sobre com arribar-hi: Localització del Parc Samà