divendres, 30 de novembre del 2018

App: Aves de España, de SEO/Birdlife

Pantalla inicial

Avui us recomanem una App molt útil per a obtenir al moment informació sobre els nostres ocells. Es tracta de "Aves de España", de SEO/Birdlife, on trobareu informació molt interessant i pràctica sobre totes les espècies d'ocells que es troben a Espanya.

En una primera pantalla hi trobem dues opcions: la primera és una guia d'ocells (es pot escollir que mostri els noms en català) i la segona són itineraris ornitològics.

En el cas de la guia d'ocells ofereix força informació de cada espècie, com per exemple fenologia, identificació, distribució, hàbitat, amenaces i espècies similars. A part de constar-hi un dibuix es pot clicar per veure'n fotografies i vídeos. El que més m'agrada, personalment, de l'aplicació és la possibilitat de sentir el cant de cada una de les espècies, quelcom molt pràctic quan estàs al camp i vols comprovar si l'ocell que has sentit és l'espècie que creus.

Llista d'espècies

Fitxa de l'espècie

Dins l'apartat d'itineraris hi trobem informació de fins a 25 llocs d'Espanya, com el Delta de l'Ebre o els Aiguamolls de l'Empordà. De cada itinerari en dóna informació del lloc, tipus d'hàbitats, espècies presents, accés i espais naturals propers.

Itineraris

Es tracta d'una aplicació per a mòbil molt senzilla i útil, que a més a més és gratuïta.


Article: Enric Pàmies