dimecres, 28 de novembre del 2018

App: Merlin, The Cornell Lab

App: Merlin, de The Cornell Lab

Entre les diferents aplicacions per a mòbils relacionades amb l'ornitologia avui en destacarem una molt recomanable: Merlin, de The Cornell Lab. És una aplicació en anglès, que un cop instal·lada et permet baixar-te un paquet amb informació sobre la teva regió per tal que tinguis a la guia els ocells de la teva zona.

Aquesta potent App té, al seu primer menú, tres opcions: Start Bird ID, Photo ID, Explore Birds.

La secció Start Bird ID està pensada per a que l'usuari pugui trobar l'espècie que ha observat mitjançant una sèrie de "pistes": On has vist l'ocell, quin dia, la mida (comparada amb un pardal, un pit-roig, un corb o una oca), quins colors predominen (fins a 3) i on era l'ocell (a una menjadora, al terra, a l'aigua, ...). Amb aquestes 5 dades ofereix diferents espècies per tal de poder trobar la que hem observat.

Mida de l'ocell

Colors de l'ocell

Photo ID: Personalment opino que la segona opció és, sens dubte, la que ens ofereix una eina excepcional: ens permet pujar una foto a l'aplicació i amb aquesta imatge ens proposa de quina espècie es tracta. És molt més efectiu del que em podia imaginar.

Pugem la imatge de l'ocell

Identificació de l'espècie

Per últim tenim la secció Explore Birds on trobem una petita guia de totes les espècies de la nostra regió. Hi ha una imatge de l'espècie, una explicació de com identificar-la, un apartat amb els diferents cants i reclams i un mapa de distribució (només d'Amèrica del Nord).

Guia de les espècies presents

Fitxa de l'espècie

Cants i reclams

Es tracta d'una aplicació molt útil i recomanable, sobretot en els casos en que es pot dubtar en la identificació d'una espècie. L'apartat de sons i reclams és també molt útil.
És una aplicació gratuïta.


Article: Enric Pàmies