dilluns, 12 de novembre del 2018

Equador 1.000, un projecte d'Eugeni Capella

Eugeni Capella amb els companys de l'expedició a les Cèlebes

Eugeni Capella (Cambrils, 1973) és biòleg i ambientòleg, i ens presenta el seu nou repte que començarà el 10 de gener de 2019: Equador 1.000

L'Eugeni és un ornitòleg que ha recorregut diversos països del planeta per tal d'observar noves espècies. No li ha anat gens malament doncs ha observat més de 5.000 espècies diferents, aproximadament la meitat de les espècies que habiten el nostre planeta.

Blue jay (Cyanocitta cristata)
Blue Jay (Cyanocitta cristata) observat durant el seu viatge a EEUU i Canadà

White-eared Myza (Myza sarasinorum)
White-eared Myza (Myza sarasinorum) fotografiat durant el viatge a les Cèlebes

El projecte Equador 1.000 té un objectiu molt clar: aconseguir observar a un sol país, l'Equador, més de 1.000 espècies diferents d'ocells en dos mesos i mig.
A principis de 2018 va començar a planejar un futur viatge ornitològic a l'Equador amb Miquel Bonet, visitant diferents regions d'aquest petit país que aproximadament habiten més de 1.600 espècies d'ocells. Pel cap de tots dos, tal i com ell relata, va passar la mateixa idea: aconseguir veure en 75 dies més de 1.000 espècies diferents, una fita mai aconseguida en aquest país.

Han preparat detalladament totes les regions a visitar per tal no només d'observar el major nombre d'espècies possibles, si no per trobar també les espècies endèmiques del país i poder fer bones fotografies.
Mica a mica també s'han inclòs dos nous objectius dins el mateix projecte: difondre la diversitat d'ocells de l'Equador obtenint fons per algun projecte de conservació i, a petició d'una fundació, observar una espècie no localitzada al país des de fa 30 anys.

Seguirem de ben a prop aquest interessant projecte.
Per a més informació, us recomanem visitar el seu blog: https://blocs.mesvilaweb.cat/dianavia7/viatges/equador-1-000/