Enric Pàmies

Birding Catalunya neix el 15 de març de 2017, de la mà d'Enric Pàmies, amb l'objectiu d'anar informant sobre les observacions fetes a diferents indrets de Catalunya (i, en ocasions, també en altres destins) per tal que puguin servir de referència a altres aficionats a l'ornitologia. També compartirem amb vosaltres informació sobre on observar ocells a Catalunya, fitxes d'espècies i altres articles relacionats amb l'ornitologia.

Sóc un aficionat a l'ornitologia i a l'herpetologia, enamorat de la fauna en general i de conèixer diferents racons del país on veure animalons. Normalment em veureu sempre amb la càmera a la mà.

Visc a Reus (Tarragona) i administro també el portal sobre ornitologia El Herrerillo i el meu blog personal de fotografia (enricpamies.com).

Enric Pàmies - La Seu d'Urgell
Fotografiant un bernat pescaire al Segre, a la Seu d'Urgell


Col·laboro amb diverses entitats:

- Associació CEN. En sóc actualment el secretari i faig les visites guiades per iniciar-se en el món de l'ornitologia amb el Club de les Mallerengues
- Fundació Plegadis. Sóc voluntari de l'entitat donant un cop de mà. sempre que m'és possible
- Associació Mediambiental la Sínia. Col·laboro en el seguiment del corriol camanegre a la platja de Tamarit
- Institut Català d'Ornitologia. M'encarrego de fer el cens al Pantà de Riudecanyes dins el projecte SOCC

Enric Pàmies - Cambrils
Fotografiant baldrigues i gavines al port de Cambrils


Projectes de Birding Catalunya
Dins aquest portal he anat incloent diferents projectes que he creat o amb els qui col·laboro. Aquí en teniu un breu resum:

- Reus Natural: El 22 de novembre de 2020 neix aquest projecte, amb la idea de visualitzar la natura que tenim en una ciutat com Reus. També es realitzen sortides guiades a diferents punts d'interès ornitològic de la ciutat i s'intenta potenciar la naturalització d'algunes zones.

- Parlem de moixons: El 9 de desembre de 2022 va veure la llum un nou podcast en català sobre ornitologia: Parlem de moixons. És un nou projecte que he iniciat amb molta il·lusió, ben acompanyat pel Màrius Domingo

- Ocellaires Km0: Al mes de novembre de 2019 neix aquest projecte, en col·laboració amb la Fundació Plegadis i l'associació CEN. La idea és donar a conèixer els ocells que tenim tots més a la vora: al jardí de casa o a qualsevol parc urbà. Va néixer com una web independent (Ocellaireskm0.com) però finalment es va integrar en aquest blog.

- OrnitoReptes: En col·laboració amb Barcelona Birding Point i la Fundació Plegadis, l'any 2021 hem iniciat la realització de sortides ornitològiques per tot Catalunya per trobar alguna espècie en concret, i de pas conèixer així diferents indrets del país i veure els ocells que hi habiten.

- SOCC Pantà de Riudecanyes: L'any 2019 vaig crear un itinerari SOCC, un projecte de l'Institut Català d'Ornitologia on es fan censos periòdicament per a observar-hi els ocells que l'habiten.

- Club de les Mallerengues CEN: Sota el paraigües de l'associació CEN el 2018 vaig començar a organitzar sortides d'iniciació a l'ornitologia a zones properes del Camp de Tarragona, per a que la gent pogués començar a conèixer els ocells que tenim a la zona i descobrir també nous racons amb un especial interès natural. 

- Birding Parc Samà: Al mes de juliol de 2017 vaig iniciar aquest projecte, consistent en fer visites a diferents èpoques de l'any al Parc Samà (Cambrils), un parc botànic de 14 hectàrees que dona allotjament a un bon grapat d'espècies d'ocells. També hi he anat realitzant visites guiades per a compartir amb els visitants els diferents racons del parc i els ocells que hi podem veure.

- Turisme Ornitològic a Catalunya: Al mes de març de 2019 vaig crear Turornicat.com , amb l'objectiu de donar a conèixer diferents indrets de Catalunya on observar ocells. Finalment el projecte s'ha acabat integrant a Birding Catalunya, amb el nom de secció: Llocs on veure ocells.

Enric Pàmies - Àger
Gaudint dels voltors a Àger

Enric Pàmies - Parc Samà
Durant una activitat al Parc Samà