dijous, 1 de juliol del 2021

Corb marí emplomallat amb anella K97 a Tamariu

corbs marins emplomallats (Phalacrocorax aristotelis)
Corbs marins emplomallats (Phalacrocorax aristotelis)


He estat tres dies de vacances amb la família per la zona de Tamariu, aprofitant el bon temps i els preciosos indrets de la costa brava.
Tot i que no anava en mode ornitològic (de fet no portava ni càmera ni prismàtics) vaig trobar aquest grupet de fins a 6 corbs marins emplomallats (Phalacrocorax aristotelis) pescant i prenent el sol a la mateixa platja de Tamariu, passant ben a prop dels banyistes sense cap mena de por.

Per sort portava una càmera per fer vídeos a l'aigua i vaig poder gravar els corbs marins prenent el sol i també un altre exemplar pescant per sota de l'aigua.

Un d'aquests animals anava marcat amb l'anella K97, que un cop entrada a Marques Especials m'ha retornat els següents moviments:


Aquest ocell es va veure el setembre del 2020 a Calella i durant el 2021 s'ha vist més al nord, concretament a la cala de Ses Herbes, a  la cala d'Aigua Xelida i a Tamariu.

Després, gràcies a Twitter, he anat tenint més informació de la mà de Carles Tobella, qui va participar en el projecte d'anellament d'aquests ocells:


I no només m'ha donat informació dels 18 exemplars, si no els moviments concrets de la K97, una femella que va ser batejada amb el nom de Ginesta:


Va ser anellada al Maresme, es va apropar a Menorca a revisar on nidificar i finalment va escollir el Cap de Begur!

Moviments de la K97, la Ginesta

  

Gràcies Carles per tota aquesta valuosa informació !