diumenge, 22 d’octubre del 2023

Parlem de moixons 19 - El dels ocells carronyaires a Catalunya

Voltor comú
Voltor comú


L'episodi del mes d'octubre de 2023 està dedicat a uns dels ocells més grans i més peculiars del país: els ocells carronyaires.

Link per a escoltar-lo: Episodi 19 (Ivoox) (també el trobareu a Google Podcasts i a Spotify) 


L'ocell misteriós i fenologia
Començarem, com sempre, explicant quin era l'ocell que vàrem deixar cantant el passat programa. També comentarem la fenologia de l'octubre, on de mica en mica ja ens han desaparegut els estivals, ja ha anat acabant pràcticament el pas migratori post-nupcial i comencen a arribar els ocells hivernants.

Bibliografia: Els voltors a Catalunya
Aprofitant que avui tenim un programa especial de carronyaires us hem volgut parlar d'aquest llibre, que està precisament dedicat a les quatre espècies de carronyaires del país.

Els voltors a Catalunya
Els voltors a Catalunya


Especial carronyaires, de la mà de David Manzanera

Aquest episodi l'hem dedicat als ocells carronyaires, i per parlar-ne hem convidat al David Manzanera, qui porta ja una pila d'anys estudiant i observant aquests curiosos ocells.
Aprendrem com identificar les quatre espècies que tenim (voltor comú, voltor negre, trencalòs i aufrany), veurem a quines zones habiten, com s'alimenten i moltes altres curiositats.

David Manzanera
David Manzanera

Trencalòs
Trencalòs



Segona edició de les Jornades de Conservació del Medi Natural, a la Seu d'Urgell
Aprofitant que tenim el David amb nosaltres, ens explicarà quines xerrades hi haurà a aquesta segona edició, qui són els convidats i quines activitats paral·les es realitzaran.

Imatges de les jornades celebrades el 2022

 Cants i reclams obtinguts de Xeno-canto i música obtinguda de Fiftysounds