dissabte, 8 d’agost del 2020

El Club de les Mallerengues CEN a la Torre d'en Dolça 08/08/20

Club de les Mallerengues CEN a la Torre d'en Dolça
 

Aquesta tarda el Club de les Mallerengues CEN hem pogut fer la segona sortida de l'any, doncs el confinament en ha pres totes les sortides previstes a la primavera.

En aquesta ocasió hem visitat la Torre d'en Dolça, a Vila-seca, un indret amb força presència d'ocells al llarg de l'any. L'estiu és, precisament, l'època en què trobem menys varietat i quantitat d'ocells, però tot i això ha valgut la pena sortir a buscar ocells en aquest racó on trobem diversos aiguamolls, antics cultius d'olivera, figuera o garrofer i una petita pineda.

Un dels objectius de la sortida era trobar el camesllargues, una espècie nidificant a la zona. La sorpresa ha estat arribar als estanys i no veure'n ni un sol exemplar, possiblement degut a la presència de gent ben a prop de l'aigua.

Ànec collverd

Passerells

Observant els ocells de l'estany

Cadernera

Cabusset
 

Hem anat sumant ràpid les primeres espècies: garsa, tudó, cabusset, polla d'aigua, cadernera, passerell, gralla, ... totes elles a la zona dels estanys.

Posteriorment ens hem anat desplaçant per la resta del parc, observant un bon grapat d'orenetes vulgars

i cuablanques (aprenent a identificar-les en vol), verdums, un preciós picot verd i sentint diversos tallarols capnegres, entre altres espècies.

Finalment també hem observat una xivita que ha volat ràpidament a prop nostre, un llunyà bernat pescaire, diversos gavians argentats i veient ja les orenetes buscant els joncs on passaran la nit.

Bernat pescaire

Garsa

Gavià argentat

Oreneta vulgar

Xivita

 

Just abans de marxar hem pogut gaudir, per sorpresa, dels desapareguts cames llargues, que han aprofitat la falta de gent cap al vespre a la zona dels estanys per tornar als llocs habituals de repòs i alimentació.