divendres, 5 de gener del 2018

Un pit-roig als Aiguamolls de l'Empordà

Per Marta Bofarull.

Pit-roig (Erithacus rubecula)
Pit-roig (Erithacus rubecula)  - Imatge de Marta Bofarull

El pit-roig (Erithacus rubecula) és un dels ocells que potser estem més acostumats a veure doncs és força comú al nostre territori i el trobem habitualment en entorns boscosos i també en parcs i jardins de la ciutat, però també és un d’aquells dels quals no ens en cansem mai perquè és molt bonic de veure i podríem dir que és un dels més “populars del ball”. El seu color ataronjat en part de la cara i pit (en l’etapa adulta) el fa fàcilment reconeixedor i com que s’acosta força a la gent, el podem observar amb calma tant a les branques dels arbres, com caminant i saltant pel terra buscant menjar.
I això és el que ens va passar als Aiguamolls de l’Empordà aquest passat mes de desembre, on un pit-roig molt eixerit ens va anar seguint al llarg d’un dels camins plens d’arbres que aquest formidable espai natural ens ofereix. I és que ens va fer de model fotogràfic durant una bona estona com si d’un professional es tractés, i fins i tot semblava que ho gaudia. Anant sempre per davant nostre, saltava de branca en branca i s’hi quedava estona, o baixava al terra i ens delectava amb els seus diferents perfils, se’ns creuava per davant o es posava a menjar tranquil·lament... I és que el vam tenir a tocar durant tota la “sessió fotogràfica”, la prova n’és que jo anava amb un objectiu Nikon 18-140mm. i tot i així vaig poder fer unes captures força nítides donat lo proper que el teníem.
Va ser molt divertit interactuar amb ell i veure com ens buscava i com es bellugava sense por davant nostre i de tots els qui per allà passaven, que també s’hi aturaven a fer-li fotos donada la “insistència” del pit-roig en ser el “protagonista” del moment...

Pit-roig als Aiguamolls d l'Empordà
Pit-roig als Aiguamolls d l'Empordà  - Imatge de Marta Bofarull

Pit-roig sobre la branca d'un arbre
Pit-roig sobre la branca d'un arbre - Imatge de Marta Bofarull

El pit-roig és una espècie acostumada al contacte amb persones
El pit-roig és una espècie acostumada al contacte amb persones  - Imatge de Marta Bofarull

Pit-roig (Erithacus rubecula)
Pit-roig (Erithacus rubecula)  - Imatge de Marta Bofarull

Pit-roig
Pit-roig en un altre arbre - Imatge de Marta Bofarull