Sobre nosaltres

Birding Catalunya neix el 15 de març de 2017, de la mà d'Enric Pàmies, amb l'objectiu d'anar informant sobre les observacions fetes a diferents indrets de Catalunya (i, en ocasions, també en altres destins) per tal que puguin servir de referència a altres aficionats a l'ornitologia. També compartirem amb vosaltres informació sobre on observar ocells a Catalunya, fitxes d'espècies i altres articles relacionats amb l'ornitologia.

Sóc un aficionat a l'ornitologia i a l'herpetologia, enamorat de la fauna en general i de conèixer diferents racons del país on veure animalons. Normalment em veureu sempre amb la càmera a la mà.

Visc a Reus (Tarragona) i administro també el portal sobre ornitologia El Herrerillo i el meu blog personal de fotografia (enricpamies.com).

Enric Pàmies

Col·laboro amb diverses entitats:

- Associació CEN. En sóc actualment el secretari i faig les visites guiades per iniciar-se en el món de l'ornitologia amb el Club de les Mallerengues
- Fundació Plegadis. Sóc voluntari de l'entitat donant un cop de mà. sempre que m'és possible
- Associació Mediambiental la Sínia. Col·laboro en el seguiment del corriol camanegre a la platja de Tamarit
- Institut Català d'Ornitologia. M'encarrego de fer el cens al Pantà de Riudecanyes dins el projecte SOCC


Projectes de Birding Catalunya
Dins aquest portal he anat incloent diferents projectes que he creat o amb els qui col·laboro. Aquí en teniu un breu resum:

- Reus Natural: El 22 de novembre de 2020 neix aquest projecte, amb la idea de visualitzar la natura que tenim en una ciutat com Reus. També es realitzen sortides guiades a diferents punts d'interès ornitològic de la ciutat i s'intenta potenciar la naturalització d'algunes zones.

- Parlem de moixons: El 9 de desembre de 2022 va veure la llum un nou podcast en català sobre ornitologia: Parlem de moixons. És un nou projecte que he iniciat amb molta il·lusió, ben acompanyat pel Màrius Domingo

- Ocellaires Km0: Al mes de novembre de 2019 neix aquest projecte, en col·laboració amb la Fundació Plegadis i l'associació CEN. La idea és donar a conèixer els ocells que tenim tots més a la vora: al jardí de casa o a qualsevol parc urbà. Va néixer com una web independent (Ocellaireskm0.com) però finalment es va integrar en aquest blog.

- OrnitoReptes: En col·laboració amb Barcelona Birding Point i la Fundació Plegadis, l'any 2021 hem iniciat la realització de sortides ornitològiques per tot Catalunya per trobar alguna espècie en concret, i de pas conèixer així diferents indrets del país i veure els ocells que hi habiten.

- SOCC Pantà de Riudecanyes: L'any 2019 vaig crear un itinerari SOCC, un projecte de l'Institut Català d'Ornitologia on es fan censos periòdicament per a observar-hi els ocells que l'habiten.

- Club de les Mallerengues CEN: Sota el paraigües de l'associació CEN el 2018 vaig començar a organitzar sortides d'iniciació a l'ornitologia a zones properes del Camp de Tarragona, per a que la gent pogués començar a conèixer els ocells que tenim a la zona i descobrir també nous racons amb un especial interès natural. 

- Birding Parc Samà: Al mes de juliol de 2017 vaig iniciar aquest projecte, consistent en fer visites a diferents èpoques de l'any al Parc Samà (Cambrils), un parc botànic de 14 hectàrees que dona allotjament a un bon grapat d'espècies d'ocells. També hi he anat realitzant visites guiades per a compartir amb els visitants els diferents racons del parc i els ocells que hi podem veure.

- Turisme Ornitològic a Catalunya: Al mes de març de 2019 vaig crear Turornicat.com , amb l'objectiu de donar a conèixer diferents indrets de Catalunya on observar ocells. Finalment el projecte s'ha acabat integrant a Birding Catalunya, amb el nom de secció: Llocs on veure ocells.